• Kennismaking

  Op het moment dat je een deelnemer aanmeldt bij Bon Sjans, kan hij vaak dezelfde week al terecht voor een kennismakingsgesprek waar je vanzelfsprekend bij kan zijn.

  De deelnemer en jij krijgen een rondleiding door het pand en maakt kennis met alle collega’s, zodat jullie een goed beeld krijgen hoe het traject er voor hem uit komt te zien.

  Als de deelnemer enthousiast is wat hij gaat doen en hoe we hem vanuit Bon Sjans kunnen ondersteunen, dan kan hij vaak gelijk starten met het traject bij Bon Sjans.

 • Programma

  Kleine groep met intensieve begeleiding 

  Deelnemers komen in een klein groep van maximaal tien deelnemers. Bij Bon Sjans heeft een deelnemer altijd twee vaste begeleiders: een trajectbegeleider en een coach. Zij ondersteunen de deelnemer met van alles tijdens zijn traject. In totaal werken vijf mensen bij Bon Sjans, dat maakt het voor deelnemers erg overzichtelijk met vaste gezichten die er altijd zijn.

  Ondersteuning 

  Bij Bon Sjans coachen en ondersteunen we deelnemers bij de dingen waar ze in het leven tegen aanlopen en pakken samen problemen op. We gaan samen met de deelnemer op zoek naar hoe ze verder komen in het leven en hoe ze meer structuur kunnen aanbrengen in hun leven. Wanneer deelnemers een afspraak hebben bij een andere organisatie, kunnen we meegaan ter ondersteuning en advies.

  Programma

  Het programma is van dinsdag tot met vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur. Op maandag vinden er geen activiteiten plaats.

  De ochtend wordt veelal actief en praktisch ingevuld met werkzaamheden in houtbewerking. Deelnemers kunnen bij Bon Sjans op een laagdrempelige manier ontdekken wat werken is. Het gaat om de ervaring en het opdoen van een positieve vibe. Het is niet erg als er iets misgaat bij het doen van een klus. We helpen en ondersteunen deelnemers op hun weg. Omdat we veel samen doen, leren deelnemers goed met elkaar samen te werken en er over te praten wanneer dingen goed of minder goed gaan.

  In de middag gaan deelnemers aan de slag met het tweede gedeelte. Ze volgen vooral praktische en creatieve vakken zoals toneel, muziek, koken, video/beeld, actualiteit en er is ruimte voor sport. Ze zijn vooral bezig in de loods en zitten weinig in een lokaal. Ze kunnen hun creatieve kant ontwikkelen en kijken welke talenten zij bezitten.

  Gemiddeld duurt een traject bij Bon Sjans ongeveer 6 tot 12 maanden.

   

   

 • Uitstromen

  Werknemersvaardigheden

  We ondersteunen en coachen deelnemers, zodat ze leren het beste uit zichzelf te kunnen halen. Vooral het ‘oefenen’ en ontwikkelen van werknemersvaardigheden en hoe deel te nemen in de maatschappij is essentieel. Dit wordt gefaciliteerd door werkzaamheden die deelnemers in het pand uitvoeren.

  Vinden van werk

  Het doel is dat deelnemers uitstromen naar een betaalde baan. Bon Sjans heeft een unieke samenwerking met hout- en metaalhandel Puik. We delen de locatie en deelnemers kunnen na het succesvol doorlopen van een stage van twee weken er direct betaald aan de slag. Deelnemers die liever elders werken, helpen we natuurlijk ook bij het vinden van een baan in een andere sector.

  Wanneer betaald werk geen optie (meer) is dan wordt gekeken wat de nieuwe beste optie is. Denk aan passend werk in een beschermde of beschutte omgeving.